Könyvelés helyben - könyvelés távban 06-20-333-4444

Egyre gyakrabban kérdezik meg leendő ügyfeleim azt, hogy rendelkezik-e a könyvelő iroda felelősségbiztosítással.

Igen, rendelkezünk könyvelői felelősségbiztosítással.

Konkrétan a szakmában az (egyik) legjobbnak tartott Generali Biztosító szakmai felelősségbiztosításával rendelkezünk, mely a következő területekre terjed ki: adótanácsadás, könyvviteli szolgáltatás, bérszámfejtés és társadalombiztosítási ügyintézés. A kárkifizetési limit káronként 3.000.000 Ft, a kárkifizetési limit évente 15.000.000 Ft.

Mit jelent a szakmai felelősségbiztosítás? Azt jelenti, hogy a könyvelő iroda által okozott esetleges károkért helytáll a biztosító (a szokásos 10%-os önrésszel).

Milyen károkat érthetünk ezalatt? Amennyiben a könyvelő iroda hibázik, és nem megfelelően, vagy nem megfelelő időben készíti el az egyes bevallásokat, bejelentéseket, vagy a könyvelést nem a törvények és szabályozások maradéktalan betartásával végzi, úgy a hatóságok a könyvelt céget megbírságolhatják, azaz a vállalkozónak ebből kára származik. Ezt a kárt szerződés szerint a vállalkozó továbbhárítja az iroda felé. Itt lép be a felelősségbiztosító a képbe. A biztosítás erejéig megtéríti a hibával az ügyfélnek okozott kárt. (…Mivel ez nem egy biztosításközvetítő oldal, ezért az apróbetűtől most eltekintek…)

A felelősségbiztosítás valójában mind a könyvelő iroda, mind az ügyfél számára fontos, mert egy esetleges jelentős összegű kár esetén az ügyfél nem biztos, hogy be tudná egyébként hajtani a kárát egy fizetni nem tudó irodán.