Könyvelés helyben - könyvelés távban 06-20-333-4444

Székhelyszolgáltatás + könyvelés Tatabánya

Vannak élethelyzetek, amikor a székhelyszolgáltatás igénybe vétele előnyös lehet egy induló vállalkozás részére. A Helyben-Távban Könyvelőiroda ezért ilyenkor segít a székhely biztosításában. A vállalkozás leendő székhelyeként a könyvelőiroda címét tudjuk biztosítani: 2800 Tatabánya, Boróka utca 7. A székhelyszolgáltatás díja könyvelési szolgáltatás mellé havi 6000 Ft, mely a – könyvelési díjakkal ellentétben – mindig előre fizetendő. Amennyiben a cég könyvelését nem mi biztosítjuk, akkor a székhelyszolgáltatás havi díja 8000 Ft.

Milyen esetekben érdemes külső székhelyben gondolkozni?

  • A vállalkozás tulajdonosa nem rendelkezik saját ingatlannal. Ha bérleményben lakik, nem könnyű a főbérlőtől írásos engedélyt kapni a székhely biztosítására, márpedig enélkül nem lehet vállalkozást indítani, sem egyéni vállalkozást, sem kft-t, bt-t.
  • A vállalkozást alapító családtagjai rendelkeznek ugyan saját ingatlannal, de az alapító nem szeretné kitenni őket olyan helyzetnek, amit egy helyszíni NAV ellenőrzés okoz. (Az ilyen típusú ellenőrzést csakis a székhelyen lehet megtenni.)
  • A vállalkozást alapító külföldről irányítja a vállalkozást, de a magyar vállalkozásoknak kötelező egy magyarországi székhely.

Mit nyújtunk a könyvelés + székhelyszolgáltatás keretében?

  • Szerződés alapján a vállalkozás székhelye a könyvelőiroda címe lesz. Kitesszük a kötelező cégtáblát (ennek önköltsége jellemzően 2500 Ft).
  • Fogadjuk a helyszíni ellenőrzésre érkező NAV ellenőröket, és az ilyen típusú ellenőrzésnek nincs külön könyvelői díja, benne van a székhelyszolgáltatás díjában.
  • Felbontjuk a vállalkozás részére érkező hivatalos leveleket, és azok tartalmát szkennelve elküldjük emailben. Az eredeti leveleket megőrizzük személyes átvételig, vagy a postai feladás megtérítésével elküldjük a levelezési címre.
  • A tatabányai székhelyű vállalkozások a tatabányai NAV-hoz tartoznak. Ezért egy esetleg adóellenőrzéskor, ha szükséges hozzá a könyvelő jelenlétre, nem lesz városok közötti utazási költség.