Könyvelés helyben - könyvelés távban 06-20-333-4444

Online könyvelés

Az online könyvelés a jövő adminisztrációs rendszerének a magja. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a jelenlegi kormányzati törekvések eredményeképpen (online számlázók kötelező bekötése a NAV-hoz) 5-10 éven belül ki fog halni a könyvelő szakma, de én nem vagyok ennyire optimista vagy pesszimista (attól függően, hogy a vállalkozó vagy a könyvelő szemével nézem a helyzetet). Szóval azt gondolom, hogy a könyvelő munkája meg nem fog szűnni, de át fog alakulni.

A jövő könyvelése az online könyvelés. Az ügyfelek kezdik felismerni, hogy nem muszáj nekik havonta szaladgálniuk a könyvelőhöz ebben a digitális korban, amikor sportszert, élelmiszert, sőt, akár cipőt is online vásárolhatunk. Hiszen egy versenyképes vállalkozás egyre inkább be van kötve az online világba, akkor is, ha nem webáruházról van szó. A saját szerverük elérhető távolról, a számláikat, ha kell, mobiltelefonról is ki tudják állítani, és még a telefonközpontjukat is egy virtuális szerver látja el.

Ezzel egyidőben, most kezd el vállalkozni az a generáció, amelyik már mobiltelefonon nőtt fel. Ők eleve megkérdőjelezik azt, hogy miért kellene ennyi mindent kinyomtatni és hurcolászni, amikor ott van az online könyvelés lehetősége.

Az online könyvelés nálam összekapcsolódik az automatizálással. Minél több műveletet sikerül az online könyvelés során automatizálni, annál kisebb az emberi hibalehetőség, és annál nagyobb a hatékonyság. A pontosabb, gyorsabb munka az ügyfél és a könyvelő együttes elégedettségére szolgál. Az online könyvelést igénylők közül sokan maguk is online számlázó programot használnak, ezáltal legalább a kiállított számláik tartalmát digitálisan be lehet emelni a könyvelésbe. De itt nincs vége, mert ha a partnerek is nyomtatóval állítják ki a számláikat, akkor azokat is lehet digitalizálni ma már magas hatékonysággal.

Az online könyvelés alappillére a dokumentumkezelés. Ha nem akarjuk a számláinkat kinyomtatva hozni-vinni a könyvelőhöz, akkor a továbbítást online kell megoldanunk. Az online dokumentumtár használata viszont nagyon-nagyon egyszerű (legalábbis nálunk). Elegendő, ha az ügyfél a saját számítógépén, vagy akár több számítógépén kijelöl egy mappát, ahová gyűjti a számláit (ami papíron érkezik, azt beszkenneli ide), és a modern szinkronizációs programok perceken belül továbbítják azokat az online könyvelés szerverére, onnan pedig a kijelölt könyvelő saját számítógépére. (Ilyen szinkronizációs programból mi használunk és ajánlunk ingyeneset is, és egyszeri díjba kerülőt is.)

Ha már van egy ilyen online dokumentumtár, akkor az online könyvelés által előkészített anyagok is ide kerülhetnek, amit pedig az ügyfél tud átnézni, mielőtt jóváhagyja a bevallásai beküldését. Persze az online könyvelés ugyanúgy használja az emailt is, mint továbbítási csatornát, de a nagy méretű küldendő anyagoknál megbízhatóbb lehet a dokumentumtár.

Az online könyvelés a helyhez kötöttség korlátjának hiányában nem csak ezekben a városokban érhető el: Tatabánya, Tata, Budapest, hanem országosan bárhonnan.

Az online könyvelés kényelmes, megbízható, rugalmas. Váltson Ön is!